Det våre tannleger opplever som den mest hyppige årsaken til smerter i visdomstanna er betennelse forårsaket av tannråte (karies).

Det er ofte vanskelig å komme til rundt visdomstennene når man pusser tennene. Da vil det samle seg plakk og matrester i tannkjøttslommene rundt visdomstennene og forårsake betennelse. Da vil man oppleve smerter, og i enkelte tilfeller også hevelse. Infeksjonen kan enkelte ganger gå over til feber. Du vil også kunne oppleve at det blir vanskelig å gape.

Prosessen

Tannlegen vil ta røntgenbilder av ditt tannsett. Dette apparatet (OPG) hjelper tannlegen til å få et korrekt bilde av din tann- og munnhelse.

Dersom du har problemer med tannråte (karies), betennelse, eller periodontitt kan det være fordelaktig å fjerne visdomstanna. Det er i utgangspunktet en grei sak å trekke visdomstenner. I noen tilfeller der man har pådratt seg alvorlige problemer med tannråte kan prosedyren være noe mer komplisert.

Tannlegen vil sørge for å lindre dine tannsmerter og vurdere videre behandling. Tannlegen kan også gi deg resept på antibiotika som for å dempe infeksjonen.

Smertefri tannlegebehandling

Det er dessverre mange som fremdeles forbinder et tannlegebesøk med smerter. Gode nyheter dersom du tilhører denne grupperingen; vi tilbyr smertefri trekking av visdomstenner.

Våre tannleger har lang erfaring og kan tilby deg som pasient lokalbedøvelse eller narkose for de som også plages av tannlegeskrekk . Våre tannleger har faktisk tilleggskompetanse innen håndtering av tannlegeskrekk pasienter.

Spør oss så kan vi hjelpe deg med å finne den optimale metoden for deg slik at du får en god opplevelse av tannlegebesøket.

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.