Bedøvelse

Vi tilbyr bedøvelse ved tannbehandling og har også overflatebedøvelse til bruk før man setter bedøvelsen for de som ønsker dette. Overflatebedøvelse påføres slimhinnen der man skal sette bedøvelsen. Vi lar dette virke en stund før vi setter bedøvelsen, og man kjenner da nesten ikke noe til selve bedøvelsen.

Det finnes ulike typer bedøvelsesmiddel og vi tar hensyn til din helsesituasjon ved valg av type bedøvelse. Det er derfor viktig at du oppgir eventuelle sykdommer, allergier og medisiner når du kommer til oss.

Etter at bedøvelsen er satt, vil tannlegen kontrollere at du har god effekt av denne før selve behandlingen igangsettes. Og den videre behandling kan så gjennomføres uten smerter.

Tannlegene på Alero tannklinikk har fokus på å gjøre tannlegebesøket så skånsomt og lite smertefullt som mulig, men samtidig sikre et optimalt resultat.

Hva er sedasjon

Sedasjon er definert som en avslappet tilstand preget av ro eller lett søvn som fremkalles ved bruk av beroligende medikamenter.

Når er det aktuelt med sedasjon?

Når det gjelder tannbehandling, er det viktig at det skapes et tillitsforhold mellom tannhelsepersonell og pasient slik at pasienten føler å ha kontroll over behandlingssituasjonen. De fleste pasienter kan behandles relativt problemfritt når det er etablert et godt og tillitsfullt forhold mellom tannhelsepersonell og pasient. For noen pasienter er dette imidlertid ikke nok, og det vil være nødvendig å supplere med medisiner som reduserer angsten. Sedasjon kan gis på flere måter, men den enkleste formen for sedasjon er i form av tabletter. Ved sedasjon blir man avslappet og trøtt uten at man sovner helt. Siden smerte og angst forsterker hverandre, bruker vi lokalbedøvelse i tillegg til sedasjonsmedikamentene for å oppnå vellykket angstkontroll.

Sedasjon kan også gis for å hindre at det utløses negative reflekser som brekninger eller følelse av kvelning under behandling.

Narkosebehandling

Narkose brukes på mennesker som har tannlegeskrekk og som ikke greier å bli behandlet i våken tilstand. Alero tannklinikk behandler daglig pasienter med tannlegeskrekk og tilbyr en rekke løsninger for å behandle din tannlegeskrekk, deriblant tannbehandling under narkose eller sedasjon. Under narkosebehandling er du i bevisstløs sovende tilstand og du føler ingen smerte eller ubehag.

Dersom du lider av tannlegeskrekk og har stort behov for tannbehandling, kan behandling i narkose være et mulig alternativ.Alero tannklinikk tilbyr tannbehandling under narkose og sedasjon i samarbeid med anestesilege (narkoselege) og sykepleier. Narkoselegen utfører selve narkosen og står ansvarlig for de medisinske vurderingene, slik at din sikkerhet er ivaretatt.

Narkose og sedasjonsbehandling er kun å anse som en del av behandlingen av din tannlegeskrekk. Tannbehandling under narkose innebærer alltid en liten risiko og derfor tilbyr vi først å behandle din tannlegeskrekk med enklere metoder hvis mulig. Dersom du lider av alvorlig tannlegeskrekk, har unngått tannlegebesøk i flere år og har stort behandlingsbehov, tilbyr vi deg en gratis, uforpliktende konsultasjon i et nøytralt miljø. Under konsultasjonen diskuterer vi ditt behandlingsbehov og planlegger videre behandling. Vi diskuterer også om du trenger narkosebehandling.

Når trenger du narkosebehandling?

  • Ved alvorlig tannlegeskrekk/odontofobi
  • Ved ekstra kraftig brekningsrefleks
  • Ved dårlig virkning eller allergi for vanlig bedøvelse
  • Ved behov for langvarig og kompliserte behandlinger
  • Ved sykdommer eller tilstander som gjør det umulig med vanlig tannbehandling

Alero tannklinikk har et dyktig narkoseteam med narkoselege og en narkosesykepleier med fullt ansvar for narkosebehandlingen. Vil du vite mer om tannbehandling under narkose eller ønsker å bestille time, ta kontakt for en uforpliktende gratis konsultasjon i et nøytralt miljø.

Du er ikke alene!

Flere nordmenn lider av tannlegeskrekk (odontofobi), og mange er så engstelige at de ikke kontakter tannlegen før det er helt nødvendig.

Vi tilbyr hjelp og lindring for den som er redd, og vi ser det som en av vår fremste oppgaver å få deg som pasient til å føle deg trygg og ivaretatt.

Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi sammen ut hvordan vi kan gjøre tannlegebesøket best mulig for deg.

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.