Alternativene for en tannlege vil blant annet være som følger:

    • Reparere en tann med en tannkrone
    • Benytte en fylling for å tette igjen tannen

Hvordan få tannkrone?

Ta kontakt med oss, så finner vi en erfaren tannlege på ønsket Alero klinikk som vil ta en grundig undersøkelse av dine tenner. Dine røntgenbilder vil analyseres, deretter vil tannlegen gi deg sin faglig anbefaling.

Dette danner grunnlaget for en vellykket behandlingsplan.

Tannlegen vil bruke fyllinger og kroner med lik farge som dine øvrige tenner. Dermed gjenskapes både tannens funksjon og utsende blir som en helt naturlig og frisk tann. Samtidig blir tannens styrke forbedret.

Tannkrone – pris

Tannlegen må ha deg inn og ta en undersøkelse. Er du usikker på hva en tannkrone koster eller om du i hele tatt trenger tannkrone? Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. Da vil din tannlege se på dine tenner og gi deg et optimalt behandlingsforslag.

Du vil også få et skriftlig kostnadsoverslag sammen med behandlingsplanen. På denne måten vet du hva behandlingen vil koste – uten overraskelser. Kontakt oss gjerne for en konsultasjonstime.

Behandling med tannkrone

Det er mange gode grunner for å benytte tannkroner i en tannbehandling. Enkelte har fått sine tenner ødelagt av store hull eller karies. Andre kan ha svært nedslitte tenner. I tilfeller der en større del av en tann har knekt av, er ikke alltid plastfyllinger den beste løsningen.

I slike tilfeller vil kronebehandling være en god og langsiktig løsning. En faglig individuell vurdering vil uansett alltid bli utført av en tannlege.

Du skal ikke ha det vondt under behandlingen. Derfor bruker tannlegen en bedøvende krem før behandlingen starter. Deretter vil du få lokalbedøvelse. Denne bedøvelsen virker i løpet av noen få minutter og du vil så ikke merke noe til selve behandlingen. Når så behandlingen er utført vil du få med deg smertestillende tabletter, i tilfelle du føler ubehag etter at du har forlatt klinikken.

Forskjellige typer tannkroner

En tannkrone lages i mange forskjellige materialer. De forskjellige typer tannkroner har forskjellige kostnader. Pris på en tannkrone avhenger av både kvalitet og holdbarhet. De forskjellige materialene som benyttes er:

Gullkrone
Metallkeramikk-krone (MK-krone)
Fullkeramisk krone (ren porselen)

Gullkrone

Gullkrone er en mindre og mindre vanlig behandlingsmetode hos tannlegen i dag. Behandlingsformen er godt egnet til pasienter med kraftig tyggetrykk.

Gullkrone kan også være et godt behandlingsalternativ for andre pasientgrupper. Dette gjelder for eksempel dem som sliter med tanngnissing. Gullkrone har svært lang levetid.

Metallkeramisk krone (MK-krone)

En metallkeramikk-krone inneholder en kjerne av metall, som vanligvis er av hvitt gull.

Denne indre kjernen av metall dekkes så av porselen for å oppnå et estetisk og naturlig utseende.

Metallfri porselenskrone med Zirkonium

Den aller nyeste og mest moderne behandlingsformen for tannkrone, er å benytte en metallfri porselenskrone. Kronen heter Zirkonium og gir et utmerket estetisk resultat.

En Zirkonium-krone er sterk og tåler stor påkjenning. Zirkonium-tannkroner blir ofte brukt i jekslene. Det flotte med en Zirkonium-porselenskrone er at den kombinerer et naturlig utseende med særdeles hardhet og styrke.

Dette er altså veldig sterke kroner, og de er helt uten metall. Dette betyr at denne typen porselenskrone ikke vil plage pasienter som sliter med allergi.

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.