Det finnes både helproteser, som brukes ved tannløs kjeve, og delproteser dersom en har egne gjenværende tenner. Proteser kan også festes til implantater.

Tannlegen vil vurdere dine behov og egnethet for protese før en slik behandling igangsettes. Dersom det er nødvendig med forbehandling gjøres dette før det tas avtrykk for fremstilling av protese. Tanntekniker lager så en “prøverotese” slik at denne kan prøves inn i pasientens munn før den endelige protese fremstilles. Etter at pasienten har fått den endelige protesen er det viktig å kontrollere at protesen sitter som den skal, at der ikke er gnag på slimhinnen og at pasienten klarer å holde protesen ren. Det er derfor viktig med jevnlige kontroller.

Dersom du har behov for erstatning av manglende tenner er du velkommen til Alero Tannklinikk. Vi vil lytte til dine behov og komme med faglige anbefalinger ut fra de funn vi gjør og dine ønsker.

Større tannbehandlinger

Alero har ett team som tilbyr hele spekteret av større behandlinger. Tilgang til operasjonstuer og kompetanse gjør oss til ditt foretrukne valg!
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.