Implantat er en kunstig rot av metall som settes inn i kjevebeinet. På denne “metallroten” kan det monteres en krone, bro eller protese avhengig av hva som er nødvendig.

Før implantatbehandling er det nødvendig med en grundig forundersøkelse. Det tas røntgenbilder og tannlegen vurderer tilstanden på tennene dine, kjevebeinet og tannkjøtt. Enkelte sykdommer og visse tilstander kan utelukke eller vanskeliggjøre innsetting av implantater.

Selve implantatbehandlingen utføres normalt under lokalbedøvelse. I området hvor implantatet skal plasserer, blir tannkjøttet skåret opp og løftet til side. Deretter bores et lite skruehull i kjevebeinet, hvor implantatet skrues fast. Så blir tannkjøttet sydd sammen over implantatet. Når implantatet er på plass skal operasjonsområdet heles og implantatet vokse sammen med kjevebeinet. Denne prosessen tar mellom 6 uker og 6 måneder avhengig av størrelsen på inngrepet og kjevens tilstand. I denne perioden får pasienten en midlertidig løsning (eksempelvis midlertidig bro eller protese).

Etter helbredelsestiden blir tannkjøttet lukket opp igjen ved en mindre operasjon, og et innlegg festes til implantatskruen. Omtrent 4-6 uker senere fremstilles den endelige restaureringen.

Vår dyktige kjevekirurg tilbyr implantatbehandling. Vi tar også imot henvisninger fra andre tannleger.

Større tannbehandlinger

Alero har ett team som tilbyr hele spekteret av større behandlinger. Tilgang til operasjonstuer og kompetanse gjør oss til ditt foretrukne valg!
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.