Når er det aktuelt med sedasjon?

Når det gjelder tannbehandling, er det viktig at det skapes et tillitsforhold mellom tannhelsepersonell og pasient slik at pasienten føler å ha kontroll over behandlingssituasjonen. De fleste pasienter kan behandles relativt problemfritt når det er etablert et godt og tillitsfullt forhold mellom tannhelsepersonell og pasient. For noen pasienter er dette imidlertid ikke nok, og det vil være nødvendig å supplere med medisiner som reduserer angsten. Sedasjon kan gis på flere måter, men den enkleste formen for sedasjon er i form av tabletter. Ved sedasjon blir man avslappet og trøtt uten at man sovner helt. Siden smerte og angst forsterker hverandre, bruker vi lokalbedøvelse i tillegg til sedasjonsmedikamentene for å oppnå vellykket angstkontroll.

Sedasjon kan også gis for å hindre at det utløses negative reflekser som brekninger eller følelse av kvelning under behandling.

Hjelpemidler og anestesi

Alero er en av få klinikker som tilbyr såkalt "smertefri" behandling. Be om en undersøkelse for informasjon og forsøk selv!
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.