Behandlingen starter med røntgenbilde for å se rotanatomien og omkringliggende bein og struktur. Deretter settes bedøvelse, og det kontrolleres at bedøvelsen virker før man setter igang med tannuttrekkingen. Etter at tannen er løsnet og fjernet, legges litt press på området for å minske blødningen.

Dersom det er mer kompliserte tenner som må fjernes, eksempelvis visdomstenner som kun kommer delvis frem i munnen, tannrot som ligger i nærheten av en nervekanal, tannrot som ligger nær bihuler, har vi en dyktig spesialist her på klinikken som utfører disse tanntrekkingene.

Hva gjør jeg med “hullet” i tannrekken?

Når en tann fjernes, etterlates et hull i tannrekken. Noen velger å bare ha det slik (litt avhengig av hvor i munnen tannen stod), mens andre ønsker en erstatningsmulighet for den manglende tann. Det finnes flere alternativer, og vi vil informere deg om dine valgmuligheter, kostnader og gi deg råd.

Generelle tannbehandlinger

Våre tannleger anbefaler deg en årlig undersøkelse og rens av dine tenner. Dette forebygger og sparer deg for smerter og kostnader samtidig som det hjelper med å bevare egne tenner gjennom livet.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.