Gingivitt er en betennelse i tannkjøttet, men der festet til tannen ikke er påvirket. Symptomene kan her være blødning, hevelse og rødhet. Gingivitt bør behandles, da det ubehandlet kan utvikle seg til periodontitt.

Periodontitt er en mer alvorlig tannkjøttsbetennelse, da betennelse omfatter tennenes festeapparat. Betennelsen fører til at beinet rundt tennene brytes ned, og gir tennene dårligere feste. Dersom sykdommen ikke behandles vil sykdommen utvikle seg med “løse” tenner og i verste fall at tennene faller ut.

Bakterier, genetikk, dårlig renhold og røyking er noen av faktorene som kan forårsake at sykdommen utvikler seg.

Tannlegen kontrollerer tannkjøttet for sykdom på undersøkelse her hos oss og utfører den tannrens og oppfølging som kreves. Hvor grundig tannrensing som kreves avhenger av betennelsens alvorlighetsgrad.

Etter enhver gjennomført tannrensing er det viktig med gode daglige hygienerutiner for å hindre at bakteriene fester seg til tennene.

Det er kombinasjonen av god egeninnsats og profesjonell tannrens som holder sykdommen i sjakk.

Vi tilbyr behandling av tannkjøttsykdom med grundig rens, hygieneinstruksjon og jevnlige kontroller.

Generelle tannbehandlinger

Våre tannleger anbefaler deg en årlig undersøkelse og rens av dine tenner. Dette forebygger og sparer deg for smerter og kostnader samtidig som det hjelper med å bevare egne tenner gjennom livet.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.