Nerven må da renses ut av røttene og rotkanalene fylles med et rotfyllingsmateriale. Dette er en behandling som krever nøyaktighet og tid, og derfor gjerne flere tannlegebesøk. Dersom tannen er levende settes litt lokalbedøvelse, men dersom tannen er død, trengs ingen bedøvelse og behandlingen er som regel smertefri.

Målet med en rotfylling er å hinder at bakterier sprer seg i kjeven og resten av kroppen. Ved hjelp av rotfylling kan man ofte beholde en tann som ellers måtte trekkes. Omtrent 80% av tenner som rotfylles kan beholdes lenge, men det er viktig å være klar over at ikke alle tenner vil kunne beholdes. Komplikasjoner kan forekomme som for eksempel oppblussing av infeksjon, fraktur av instrument I rotkanalen og fraktur av tannen. Disse komplikasjonene kan føre til at tannens funksjonstid blir redusert.

Når tannen er ferdig rotfylt og fri for infeksjon og smerter, må den bygges opp med fyllingsmateriale eller en krone. Det er også viktig å kontrollere rotfyllingen etter at den er utført.

Rotfylling er en velprøvd og anerkjent behandling, men som er i stadig utvikling. Her på klinikken tilbyr vi behandling med de nyeste materialer og teknikker.

Generelle tannbehandlinger

Våre tannleger anbefaler deg en årlig undersøkelse og rens av dine tenner. Dette forebygger og sparer deg for smerter og kostnader samtidig som det hjelper med å bevare egne tenner gjennom livet.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.