Kroner lages ved at tannlegen sliper til resten av tannen, eventuelt setter et implantat i kjeven.

Det tas avtrykk og bestemmes farge. Pasienten får så på en midlertidig krone på tannen, mens avtrykket sendes til en tanntekniker som fremstilller den endelige kronen. Tannteknikeren fremstiller kronen på modeller som er nærmest identiske med forholdene i munnen. Denne endelige kronen prøves så på pasienten for å kontrollerer passform og estetikk. Så festes den til den slipte tannen med sterkt lim, eller festes til implantatet.

Materialet som benyttes ved en krone kan variere, avhengig av både estetikk og slitestyrke som kreves i det enkelte tilfellet. Vi på Alero vil diskutere de ulike alternativene med deg og komme med anbefalinger som vil gi den beste løsningen for din munn.

Generelle tannbehandlinger

Våre tannleger anbefaler deg en årlig undersøkelse og rens av dine tenner. Dette forebygger og sparer deg for smerter og kostnader samtidig som det hjelper med å bevare egne tenner gjennom livet.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.