Anbefalingene når det gjelder kosthold er 5 måltider og at sukkerinntaket er mindre enn 10% av total kalorimengde per dag.

Godt tannstell bør også prioriteres. Vi anbefaler tanntråd og tannpuss 2 ganger om dagen med fluortannkrem. Fluor er den mest effektive kjemiske substansen vi har når det kommer til å forebygge og bremse kariesskader. Forandringer i emalje (som er tannens ytterste lag) kan reverseres ved bruk av fluorprodukter.

Ved jenvlige kontroller vil vi oppdage disse “begynnende” hullene og gi deg råd, veiledning og fluorbehandling for å hinder at disse utvikler seg. Dersom vi må borre i tennene dine skyldes det at kariessykdommen har utviklet seg og kommet inn i laget innenfor emaljen (dentinlaget). Da vil det ikke være nok med fluor og godt renhold for å reversere skaden.

Ta gjerne kontakt med oss for å få hjelp dersom du opplever ising eller smerter i tennene dine!

Generelle tannbehandlinger

Våre tannleger anbefaler deg en årlig undersøkelse og rens av dine tenner. Dette forebygger og sparer deg for smerter og kostnader samtidig som det hjelper med å bevare egne tenner gjennom livet.
Bestill time

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.