Generelle
tannbehandlinger

  • Tannlegevakt 365 dager i året
  • Prisgaranti
  • Moderne lokaler
  • Allmenn og spesialistbehandling

Tannlegeundersøkelse

Tannlegesjekk er en undersøkelse av munnhule, tenner og tannkjøtt for å sikre flotte tenner og sunn munnhule gjennom hele livet.

Les mer

Karies / hull i tennene

Hull i tennene eller karies er en sykdom som betyr råte i tennene. Det er flere årsaker til at en får karies. Både kosthold, hygiene og fluor er faktorer som spiller inn.

Les mer

Tannfylling

En fylling har som formål å erstatte den del av tannen som er skadet. Skaden kan eksempelvis skyldes hull i tannen (karies), sprekk/fraktur i tannen, mistet fylling eller at man ønsker å skifte en misfarget fylling.

Les mer

Kroner

Krone er en tannerstatning som lages når tannen er så skadet at den ikke lenger kan repareres med vanlig fylling. Krone er et nytt skall rundt eller utenpå tannen. Den ser naturtro ut og har lang levetid.

Les mer

Rotbehandling / rotfylling

En rotfylling er nødvendig å gjøre på tenner hvor nerven er betent eller infisert. Dette kan for eksempel skje på grunn av dype hull, dype fyllinger, slag mot tannen, tanngnissing eller andre påkjenninger.

Les mer

Tanntrekking

Ved tannuttrekking menes fjerning av en tann. Årsaken til at en tann må fjernes kan være flere. Det kan skyldes blant annet at tannen er nedbrutt av ubehandlet karies (hull i tannen), visdomstenner som har plager, alvorlig tannkjøttsykdom eller sprekk i tann/rot.

Les mer

Tannrensing

Tannrensing er nødvendig for å opprettholde en god munnhygiene, sunne tenner og sunt tannkjøtt. Dersom en ikke rengjør tennene kan en risikere at bakterier hoper seg opp og danner plakk og tannstein. Dette kan videre gi karies/hull i tennene, men også tannkjøttsykdommer som gingvitt og periodontitt.

Les mer

Akuttbehandling

Dersom du trenger akutt hjelp kontakt Alero Tannklinikk så hjelper vi deg gjerne!

Les mer

Dine data, dine valg

Du kan velge hvilke cookies du tillater oss å benytte. Funksjonelle cookies kan ikke fjernes, da disse er nødvendig for funksjonen av nettsiden. Du kan lese mer om hva dette innebærer i vår personvernserklæring.